Ingredienser
-
Flæskesteg
-
1.5 kg Svinekam
-
Efter behov Salt
-
2-3 stk Laurbærblade
Fremgangsmåde
Trin
1
Færdig
|
Forbered stegenRids sværen helt ned til kødet med ½ cms mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen, så gå den efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. |
2
Færdig
|
Varm stegenLæg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time. Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød: |
3
Færdig
|
Sværene på stegenMærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød : Hvis sværen ikke er sprød : |