0 0
br-lazy"

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
Flæskesteg
1.5 kg Svinekam
Efter behov Salt
2-3 stk Laurbærblade

Flæskesteg

Køkken:

    Hverdags klassiker, men flæskestegen er bare en klasse for sig!

    • 1 time og 40
    • Personer 4
    • Medium

    Ingredienser

    • Flæskesteg

    Fremgangsmåde

    Del
    (Visited 498 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    Forbered stegen

    Rids sværen helt ned til kødet med ½ cms mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen, så gå den efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
    Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

    2
    Færdig

    Varm stegen

    Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.

    Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.

    Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
    Stik et stegetermometer ind midt i kødet.

    3
    Færdig

    Sværene på stegen

    Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.

    Hvis sværen er sprød :
    Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.

    Hvis sværen ikke er sprød :
    Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

    tilbage
    Koteletter i Fad med paprika
    næste
    Svinemørbrad i fad med feta ost
    tilbage
    Koteletter i Fad med paprika
    næste
    Svinemørbrad i fad med feta ost

    Add Your Comment