0 0
Æbletrifli

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
Æblemos
750 g Æbler
125 g Rørsukker
1 tsk Fintrevet ingefær
1 dl Vand
Sprød topping
50 g Havregryn
50 g Hakkede hasselnødder
2.5 Spsk Akaciehoning
Vaniljecreme
1 Stang Vaniljestang
400 g Skyr
4 Spsk Flormelis

Æbletrifli

Super lækker dessert til weekend og fest!

Køkken:

    Skøn æbletrifli med sprød crumble og lækker vaniljecreme!

    • 60
    • Personer 6
    • Let

    Ingredienser

    • Æblemos

    • Sprød topping

    • Vaniljecreme

    Fremgangsmåde

    Del

    Så er jeg røget en tur i det søde køkken og gjort mine folder der. Det udmundede i en helt klassisk æbletrifli, med hjemmelavet æblemos og alt hvad der ellers tilhører.

    Æbletrifli er en dejlig lille let og liflig dessert, som kan serveres til alle lejligheder hele året rundt. Skulle man dog få lyst til den hen på efteråret, kunne man jo ligeså godt udnytte årstiden og gå i haven og plukke æblerne selv og tag bare rigeligt med! Der er nemlig ingen grund til at fuglene skal have alle de skønne æbler og når man alligevel har gang i at koge æblemos, så kan man jo ligeså godt lave lidt ekstra så der er til andre lejligheder. Så fryser man selvfølgelig bare æblemosen ned til den skal bruges.

    (Visited 208 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    1. Step

    Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand, sukker og ingefær i en gryde og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af.

    2
    Færdig

    2. Step

    Rist havregryn og nødder i en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir.

    3
    Færdig

    3. Step

    Skrab vaniljen ud af den flækkede vaniljestang. Rør det syrnede produkt sammen med vaniljekorn og flormelis. Smag til.

    4
    Færdig

    Servering

    Anret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljecremen og til sidst den sprøde topping.

    Nikolaj Elgaard
    tilbage
    Kyllingesalat med mango avocado og feta
    næste
    Osso buco i hvidvin med kartoffelmos
    tilbage
    Kyllingesalat med mango avocado og feta
    næste
    Osso buco i hvidvin med kartoffelmos

    Add Your Comment