Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
500g Flæskefars
50g Løg
3 Spsk Hvedemel
1 dl Mælk
1 Spsk Salt
1 tsk Peber
1 Æg
Karry sauce
20g Smør
3 tsk Karry
1 dl Madlavningsfløde
6 dl Kogevand fra kødboller
3 Spsk Hvedemel
1 dl Revet løg
Ris
2 dl Ris
2 dl Vand
2 tsk Salt

Boller i karry

Med hjemmelavet karrysauce

Køkken:

    Boller i karry er en hverdags klassiker, som er nem og hurtig at få på bordet.

    • 40 min
    • Personer 4
    • Let

    Ingredienser

    • Karry sauce

    • Ris

    Fremgangsmåde

    Del

    Det her kan ligne en helt almindelig omgang boller i karry, hvilket helt klart også er formålet! Vi har lavet en opskrift helt uden hokus pokus, så alle kan være med.

    Vi har valgt at holde den helt original, fordi sådan vil vi helst selv spise den og vi mener det er synd at lave om på klassikerne, bare for at skulle lave om. Når man vælger at ændre i en opskrift som denne, skal man have en virkelig god grund, eftersom det er noget alle danskere kender og stort set alle har prøvet med succes.

    Boller i karry giver altså sjældent anledning til krumspring af nogen slags. Derimod får man lavet et hurtigt, samt velsmagende måltid, som nemt og ubesværet kan skaleres op, i tilfælde af der skulle komme uanmeldte gæster. Børnene kan også sagtens være med i køkkenet på en ret som boller i karry.

    (Visited 95 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    1. Step

    Start med at lave farsen. Kom kødet i en skål sammen saltet og rør farsen sej. Herefter tilføjes peber, mel og fint revet  løg, disse røres ud. Lidt efter lidt, tilføjes æg og mælk, indtil farsen får den konsistens man ønsker.rain. Let oil cool.

    2
    Færdig

    2. Step

    Farsen er nu færdig, så man varmer vand i en stor gryde, så vandet koger.
    Når vandet koger, dyppes en spise ske i vandet og denne bruges så til at forme farsen til boller. Når grydens bund er fyldt med boller, skrues der ned for varmen og derefter koges bollerne til de flyder oven på. Derefter tages de op og lægges i et dørslag eller lignende, så de kan dryppe af. Samme procedure følges til alle bollerne er kogt.

    3
    Færdig

    3. Step

    Når kødbollerne er ved at være kogte, sætter man vand over at koge til ris. Vandet bringes i kog og derefter hældes risene i gryden og der skrues ned til svag varme. Her står risene og koger under låg, i omtrent 11 minutter og derefter står de uden varme i 10 minutter.

    4
    Færdig

    4. Step

    Nu påbegyndes karrysovsen. Der startes med at smelte smørret i stor gryde. Når smørret er smeltet kommes løgene i gryden og varmes hurtigt igennem uden at blive brunet. Hvorefter der tilsættes karry og mel til det er rørt op. Nu tilsættes kogevandet og sovsen røres ud. Når sovsen er rørt ud, tilsættes kødbollerne og disse varmes igennem, inden servering.

    Nikolaj Elgaard
    næste
    Frikadeller med kold kartoffelsalat
    næste
    Frikadeller med kold kartoffelsalat

    Add Your Comment