0 0
Mør oksefilet

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
Bøffer
3 bøffer Oksefilet
40 g Smør
4 fed Hvidløg
Fyld
350 g Champignon
200 g Løg
2 fed Hvidløg
Efter behov Salt
25 g Smør
Kartofler
1000 g Kartofler
Efter behov Salt
Efter behov Oliven olie

Mør oksefilet

Køkken:

    Mør oksefilet med hvidløg, champignon og bearnaise sauce.

    • 10 timer og 10 min
    • Personer 3
    • Medium

    Ingredienser

    • Bøffer

    • Fyld

    • Kartofler

    Fremgangsmåde

    Del

    Her har vi en langtidsstegt mør og saftig oksefilet. Der er blevet tilberedt på kødet i hele 10 timer, hvilket har givet et fortræffeligt stykke oksefilet. Udover det enormt lækre stykke kød, har vi tilsat en masse andet godt. Vi hat blandt andet tilsat løg og champignon, men det kunne og sagtens være så meget andet. Bøffen er så eminent, at den ville kunne serveres med stort set alle slags saucer, vi valgte dog en klassisk bearnaise. Ligeledes kan der sammensættes et hav af kartofler til.

    Hvis der skal laves kartofler til, har vi lavet en godt bud i forlængelse med retten. Da det er de færreste hustande, der har mere end en ovn, kan det blive svært at lave andet en ovnbagte kartofler. Det skyldes at kødet jo står i ovnen frem til servering på 60 grader. Derfor, skal kartoflerne også ind i god tid. Et alternativ er at lave dem på grillen eller friterer dem i olie.

    Så med et væld af muligheder, rammer et stykke mør oksefilet, altid plet.

    (Visited 100 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    Bøffer forberedelse

    Varm en pande op til max og smid en smule hvidløg og en tsk salt på hver bøf og steg dem hurtigt af på den varme pande uden fedt stof. Stegning er ca 15 sekunder pr side.

    Husk at sætte ovnen på 60 grader i god tid.

    2
    Færdig

    Bøffer i ovnen

    Smør et ildfast fad med smør og læg de varme bøffer deri, hvorefter fadet sættes i ovnen, der er forvarmet til 60 grader. Her skal de så have lov at stå og hygge sig de næste 5 timer. Når de 5 timer er gået, tilføjes der en spsk smør på hver enkelt bøf.

    3
    Færdig

    Kartofler

    Rengør kartofler for jord og kog dem i 10 minutter. Smid dem i et ildfast fad, hæld en smule oliven olie over og drys med groft salt. Sættes i ovnen omkring 2-3 timer for servering.

    4
    Færdig

    Fyld

    Start med at rengøre champignon for jord og hak dem derefter i grove tern, det samme gøres med løgene. Svits dem af på en varm pande med smør og tilsæt hvidløg og salt efter behov.

    5
    Færdig

    Fyld på bøfferne

    Det varme fyld hældes nu ud i det ildfaste fad og fadet sættes tilbage i ovnen og hygger sig den sidste halve time inden servering. Kartofler flyttes op øverst i ovnen og den bliver sat over på grill tilstand. Samtidig bliver ovnen skruet op på 200 grader.

    6
    Færdig

    Servering

    Server de varme fade med kartofler og oksefileten med en skål bearnaise sauce og eventuelt nogle kogte, eller stegte grøntsager.

    Nikolaj Elgaard
    tilbage
    Hjemmelavet lasagne
    næste
    Asparges med bacon
    tilbage
    Hjemmelavet lasagne
    næste
    Asparges med bacon

    Add Your Comment