0 0
Ostekage

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
Ostekage
225 g Digestive kiks
85 g Smør
0.5 tsk Kardemomme
1 tsk Kanel
Ostelag
2 pk Flødeost naturel
3 tsk Vaniljesukker
150 g Sukker
1 stk revet skal Citron
2 stk Æg
Creme fraiche lag
500 g Creme fraiche 18%
2 tsk Sukker
2 tsk Vaniljesukker
Pynt
Frisk frugt

Ostekage

Køkken:

    Ekstremt lækker ostekage, som kan bruges til både fødselsdage og som dessert!

    • 50 min
    • Personer 8
    • Medium

    Ingredienser

    • Ostekage

    • Ostelag

    • Creme fraiche lag

    • Pynt

    Fremgangsmåde

    Del
    (Visited 89 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    Forberedelse

    Tænd ovnen på 185 grader og smør en springform på 26 cm.

    Smelt smørret i en gryde, mens kiksene kommes i en frysepose og ”smadres” til en finsmuldret masse med en kagerulle. Kom herefter kardemomme og kanel i kikseblandingen, hæld det ned til det smeltede smør og rør rundt.

    Tryk smør/kikse blandingen ned i formen med hænderne og bages i 5-10 min. Tag den ud og køl let af.

    2
    Færdig

    Lag af flødeost

    Imens bunden køler af, piske sukker, vaniljesukker og citronskal med flødeosten og æggene tilsættes et ad gangen. Her skal der piskes godt mellem hvert æg. Når det er klaret, fordeles ostelaget ud over kiksebunden, hvorefter den igen skal bages, denne gang i 20 min. Det er vigtig ikke at tage kagen ud, før ostelaget virker nogenlunde fast. Lad så kagen køle af i køleskabet evt. et par timer eller til dagen efter.

    3
    Færdig

    Læg kagen sammen

    Når kagen er kølet af (eller dagen efter) laves det sidste lag bestående af creme-fraiche, sukker og vaniljesukker. Varm igen ovnen op til 185 grader og fordel laget udover cheesecaken, hvorefter den skal bages i 10 min. Creme-fraiche laget sætter sig efter et par timer i køleskab, så ingen panik, hvis det ikke er helt fast efter 10 min. i ovnen. Lad kagen køle af på køl til dagen efter.

    4
    Færdig

    Servering

    Ved servering løsnes kagen først med en kniv inden siderne løsnes. Kom bunden (med springsformsbund) over på et fad og pynt med masser af frugter!

    Nikolaj Elgaard
    tilbage
    Kiksekage
    næste
    Svinemørbrad i fad
    tilbage
    Kiksekage
    næste
    Svinemørbrad i fad

    Add Your Comment