Ingredienser
-
Roastbeef med sovs
-
1 stk ca. 1200g Roastbeef
-
4 stk Bagekartofler
-
2 stk Rødbeder
-
1 stk Pastinak
-
2 stk Søde kartofler
-
1 stk Champignon blanding
-
2.5 dl Madlavningsfløde
-
1 dl Rødvin
Fremgangsmåde
Trin
1
Færdig
|
Forbered grøntsagerSkær rodfrugterne samt kartoflerne i både og stykker som man vil have dem, kom lidt olivenolie og salt henover (f.eks. et par hvidløg sammen med). Kom grøntsagerne i en bradepande og kom dem i ovnen en time før servering. |
2
Færdig
|
Tilbered kødKom roastbeefen i sauterpande, steg den på 4 sider i 10 minutter på hver og start derefter forfra dog kun i 5 minutter på hver side. Når der er ti minutter tilbage af stegningen, kom så tre dl vand ned til stegen og 1 dl rødvin, lad det stege med væden i. Kom et stegetermometer i og tag stagen af når den står på 55 grader, pak den inde i sølvpapir og lad den trække i ca. et kvarter. Normalt skal oksekød være 58 grader, men når man tager den af og lader den trække, vil den stege videre og derefter vil den blive for gennemstegt, hvis man lader den stage til den er 58 grader. |
3
Færdig
|
SovsenGem væden fra stegen og kom fløden ned til den, så får du sovs ud af dette. Smag til med salt og gør den tykkere med en meljævning (2 dl vand og 1 dl mel piskes sammen og hældes stille ned i sovsen). Kom derefter de ristede champignoner ned i sovsen og det er klar til servering. |