0 0
Frikadeller med kold kartoffelsalat

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
Frikadeller
500 g Flæskefars
1 stk Æg
1 dl Mælk
1 Spsk Salt
1 tsk Peber
1 dl Revet løg
3 Spsk Hvedemel
Kartoffelsalat
1 kg Kartofler
1-2 g Paprika
1 tsk Salt
1 g Peber
500 g Creme fraiche 18%
150 g Mayonaise
Pynt
Tomat
Purløg

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Køkken:

    Skøn børnevenlig ret, så tag ungerne med i køkkenet. Samtidig er den god når der godt må være til mere end bare 1 dag.

    • 50 min
    • Personer 2
    • Let

    Ingredienser

    • Frikadeller

    • Kartoffelsalat

    • Pynt

    Fremgangsmåde

    Del

    Frikadeller med kold kartoffelsalat er endnu en typisk hverdags klassiker. Det er vidt udbredt og kommer i et utal af versioner. Retten kan bruges på mange forskellige måder og er en af de retter der også kan adskilles og indgå som element i et utal af retter.

    Frikadeller kan laves på næsten ligeså mange forskellige måder som der er findes mennesker i Danmark. De kan laves med Hvedemel, rasp, havregryn osv. osv. som tørstof til at binde farsen. Samtidig kan de våde varer også udskiftes nærmest uden grænser, så længe farsen binder.

    Kold kartoffelsalat, kan også blandes på forskellige måder efter for godt befindende. Nogle benytter karry i dressingen, andre nægter hårdnakket. På samme måde kan der bruges skyr i stedet for creme fraiche.

    På denne baggrund kan man roligt sige at frikadeller med kold kartoffelsalat er en ret med personlighed for der er næsten aldrig to der er ens.

    (Visited 30 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    1. step

    Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tern. Læg dem derefter i en gryde med vand. Når kartoflerne er skåret ud sættes gryden på komfuret og vandet bringes i kog. Når vandet koger, skrues komfuret ned og kartoflerne får lov at simre koge i 15-18 minutter.

    2
    Færdig

    2. step

    Mens kartoflerne koges begynder man at røre farsen sammen. Man starter med det hakkede kød og salten. Disse blandes og farsen røres sej. Når farsen er sej, tilføjer man tørvarer, altså peber og mel, før det røres sammen igen. Så bliver ægget slået ud i farsen, sammen med løget og mælken tilsættes lidt efter lidt. Farsen røres rundt til den har den ønskede konsistens. Når farsen er som den skal være, begynder man at stege frikadellerne på en pande med fedtstof. Når kartoflerne er kogt færdige, kan man samtidig med man steger frikadellerne, hælde vandet fra kartoflerne og sætte på køl.

    3
    Færdig

    3. step

    Herefter finder man en skål, hvor man kan blande dressingen i, men samtidig også kan have plads til kartoflerne senere hen. Man hælder creme fraiche, mayonnaise og krydderierne i og blander dem rundt med en spiseske. Derefter smages den til med løg, salt og peber.

    4
    Færdig

    4. step

    Til sidst hælder man de afkølede kogte kartofler i dressingen og vender det rundt, så dressingen er på alle kartoflerne. Så er retten klar til servering.

    TIP: Kartoffelsalaten kan pyntes af med både af tomat, samt frisk purløg.

    Nikolaj Elgaard
    tilbage
    Boller i karry
    næste
    Kyllingefilet med pikantost og bacon
    tilbage
    Boller i karry
    næste
    Kyllingefilet med pikantost og bacon

    Add Your Comment