0 0
Osso buco i hvidvin med kartoffelmos

Del på social netværk:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal personer:
1 kg Kalveskank
2 dl Hvedemel
Efter behov Salt
Efter behov Peber
1 stk Løg
2 fed Hvidløg
250 g Champignon
2 stk Gulerødder
5 stk Tomat
1 Spsk Tørret timian
1 tsk Oregano
4 stk Laurbærblade
3 dl Kalve- eller oksefond
2 dl Hvidvin
1 tsk Sukker
1 brik Tomat passata
Efter behov Oliven olie
Kartoffelmos
750 g Kartofler
3 spsk Salt
60 g Smør
250 g Madlavningsfløde
1 fed Hvidløg
Gremolata
1/2 dl Hakket persille
1 tsk revet Citronskal
1 fed Hvidløg

Osso buco i hvidvin med kartoffelmos

Enormt lækker ret til når gæsterne kommer på besøg og der skal gøres ekstra ud af det!

Køkken:

    Ekstremt mørt oksekød og lækre bløde grøntsager bliver hældt udover den fløjlsbløde kartoffelmos

    • 3 timer og 30min
    • Personer 4
    • Medium

    Ingredienser

    • Kartoffelmos

    • Gremolata

    Fremgangsmåde

    Del

    Osso buco i hvidvin med kartoffelmos er en af de retter man kan imponerer med når der kommer gæster på besøg. Med Osso buco i hvidvin med kartoffelmos, er det vigtigt man lige beregner at det tager en smule længere tid at tilberede end hvis man skulle lave culottesteg eller bøffer.

    Osso buco kræver dog ikke så meget mere arbejde end så meget andet. Det meste af tiden skal den stå og passe sig selv på komfuret, så der kan sagtens  være plads til at nyde forret eller bare en flaske vin med gæsterne inden man spiser.

    (Visited 5 times, 1 visits today)

    Trin

    1
    Færdig

    1. Step (Osso Buco)

    Dup osso buco stykkerne med køkkenrulle og skær 2-3 snit gennem hinden i kanten, så de ikke krummer sammen under stegningen. Hæld melet på en tallerken og bland det med salt og peber. Dup kødstykkerne deri og steg dem derefter i en stor, varm stegegryde i et par minutter – tag dem derefter op af gryden igen.

    2
    Færdig

    2. Step (Osso Buco)

    Skær løget over i 4 dele, hak hvidløget groft og kom de hele champignon i gryden sammen med krydderurterne – svits det et par minutter. Læg kødstykkerne ned oven på grønsagerne og hæld tomatpassataen, kalvefonden og hvidvinen ved så det dækker grønsagerne, men ikke kødet. Krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt evt. lidt vand. Lad kødet simre videre i 2,5 timer og sluk derefter blusset.

    3
    Færdig

    3. Step ( Kartoffelmos)

    Kartoflerne koges med havsalt til de lige er møre og ikke længere. Dampes kort af med lidt ekstra vand og kværnes til mos. Kog smør, fløde og mælk op i en gryde sammen med presset hvidløg. Hæld det over kartoflerne og rør rundt med en træske.

    4
    Færdig

    4. Step ( Gremolata)

    Hak persille, hvidløg og revet citronskal og brug blandingen som drys over osso buco’en.

    Nikolaj Elgaard
    tilbage
    Æbletrifli
    næste
    Carpaccio med ruccola
    tilbage
    Æbletrifli
    næste
    Carpaccio med ruccola

    Add Your Comment